Rockville

Kadotettu Rockville 

Albumi - Tessu, maailman viisain koira


Kuuntele välähdyksiä
albumilta

Laulu raikaa 
Kuka valon jätti? 
Kevät saapuu 
Omena puusta 
Teeren pesä 
Puhelimessa 

Albumi - Taivaanraapija
(ilm. keväällä 2009)


Kuuntele välähdyksiä
albumilta

Taivaanraapija 

Presidentti 
Hurjan Steenin balladi 
Aino 
Sylvia 

Näytteitä 1. levyltä:
Rakkaus on kuollut 
Tyttö ja sotilas tanssii 

Näytteet muodossa:
mp3 | WMA | 128kpbs
...............................................................


Palaute ja yhteys:

varjo.sade @
karipyrhonen.com

(lisää @-merkki)

050 - 343 5495
...............................................................


Karin kirjoituksia MTV3:n sivuilla:

Vapaa ajattelija


Taivaanraapija

TAIVAANRAAPIJA-ALBUMIN TAUSTATARINAA:


Olen esittänyt Taivaanraapija-albumin nimibiisiä paljon keikalla ja se on soinut todella paljon radiossa. Moni on kysynyt, mistä laulussa on kysymys.  Vastaus on tässä:
     

Jotakuinkin 2000-luvun puolivälissä luin Antti Tuurin loistavan romaanin Taivaanraapijat. Se kertoo suomalaissiirtolaisista, jotka rakensivat taivaanraapijoita, siis pilvenpiirtäjiä 1900-alun New Yorkissa. Suurin osa heistä oli Etelä-Pohjanmaalta lähtöisin. Tuurin tarinan mukaan suomalaiset olivat kovassa maineessa rakentajina. Helteessä satojen metrien korkeudessa (ilman turvavaljaita!) he olivat sitkeimpiä Mohawk-intiaanien ohella.

Kirja kolahti niin, että kirjoitin siitä biisin saman tien. Sitten soitin kirjailija Tuurille ja kysyin, saisinko julkaista laulun hänen kirjoittamastaan romaanista. "Mikäs siinä, jos se on tarpeeksi hyvä", vastasi kirjailija. Lähetän hänelle demon - eikä kieltoa tullut.

´Taivaanraapija´ on hieno sana, minulle se tarkoittaa muutakin kuin korkeita rakennuksia. Taivasta pitää aina raapia, vaikkei tietäisi, mihin se johtaa. Joskus minusta tuntuu, ettei taivaankannen takana ole mitään eikä ketään, toisinaan homma on täydellisesti hallussa! Tällä skaalalla liikkuvat myös monet toistaiseksi tuoreimman albumini biisit. Se ilmestyi keväällä 2009.

Olen lukenut miltei kaikki Tuurin romaanit, eritoten ne amerikansuomalaisten historiaa käsittelevät kirjat. Tuurin ohellaan ihailen vanhoja amerikansuomalaisia rallintekijöitä. Hiski Salomaan Lännen lokari on maailman hienoimpia biisejä, olkoonkin että hänen alkuperäinen jenkkasovitus ei oikein natsaa (eikä biisi taida olla alunperin Hiskin sävellyskään). Olen jo ”avannut” hienon laulun, tehnyt siitä tyyten toisenlaisen arrin, joten toivottavasti ennätän sen vielä levyttämään.

Antti Tuurin kirjan innoittama nimibiisi on siis vain yksi tarina Taivaanraapija-albumilla, mutta sitäkin merkittävämpi. Ainakin se on jäänyt soimaan radiossa. Levyltä on noussut runsaaseen radiosoittoon myös kaksi muuta laulua: Maailman kaunein tyttö ja Sylvia. Voit tilata albumin Tilaa musiikkia-sivulta. Biisinäytteitä löytyy vasemmasta laidasta. Ja levyn saamia kritiikkejä voit lukea MEDIASSA-sivulta.

t. Kari
................................................................................................................................................................................................................
Uutisia | Päiväkirja | Kuva-albumi | Bio | Menneitä | Videoita | Tilaa musiikkia
© Tuotantoyhtiö Varjo & Säde 2011 - Kaikki oikeudet pidätetään